Derfor skal du begynde at male som pensionist

Derfor skal du begynde at male som pensionist

Når du bliver pensionist, kan det være, at du har svært ved at finde ud af, hvad du skal få tiden til at gå med.

Det er jo begrænset, hvor mange nye ting du kan købe fra House Doctor, hvor mange serier du kan se på Charlie eller hvor mange halstørklæder, du kan strikke. Måske savner du at have noget andet, du kan gå op i.

Du har rigeligt med tid

Når du er pensionist, er der gode chancer for, at du har rigeligt med tid til at sætte dig ned og male engang imellem. Dermed ikke sagt, at du skal bruge timer hver eneste dag på det – med mindre du selvfølgelig har lyst til det – men du har i hvert fald mulighed for at vælge det til i din hverdag, hvilket folk i arbejde kan have svært ved.

Det er ikke sikkert, at dine værker bliver en del af dansk moderne kunst, men det vigtigste er jo også bare, at du har det sjovt med at male, og at du selv føler, at du får noget ud af det.

Du behøver ikke at gøre det for pengene

Når du bare maler som hobby, behøver du ikke føle dig presset for at gøre det for pengene. Er du en ung og spirende kunstmaler, er det klart, at du nok ønsker at få en økonomisk gevinst på et tidspunkt.

Men som pensionist har du jo nok umiddelbart de penge, du har brug for. Derfor kan du bare nyde dine værker og male af ren passion. Kan du tjene penge på dine værker, er det jo en god ting, men du er ikke lige så presset til at tjene penge på det, som en ung kunstmaler.

Mal når du har lyst

Det er også meget vigtigt, at du kun maler, når du har lyst til det. Det skal ikke blive en sur pligt, hvor du føler dig forpligtet til at skulle male hver eneste dag. Det skal være sjovt, og det skal være hyggeligt at have med at gøre.

Det kan være, du kun skal male en gang om ugen eller en gang om måneden. Eller også skal du male hver dag, hvis det er det, du har lyst til. Men det er meget vigtigt, at du føler efter inde i dig selv, hvor tit du har lyst til at male, og så gå ud fra det.

En hobby du kan dele med andre

At male i sin fritid er jo også en hobby, du meget nemt kan dele med andre. Det er utroligt hyggeligt at mødes med andre, der deler samme passion, og så stå og male sammen. Med mindre du bare har lyst til at stå og hygge med det selv naturligvis.

Der er mange mennesker, der mødes og maler i ny og næ. Der er plads til både at arbejde koncentreret og fokuseret, men samtidig også at snakke med de andre og nyde hinandens selskab. Det kan være rigtigt dejligt at male sammen med andre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.