5 tips når du skal holde konfirmationstale til dit barnebarn

5 tips når du skal holde konfirmationstale til dit barnebarn

Skal du skrive en konfirmationstale til dit barnebarn, og har du brug for et par gode råd i den forbindelse, hjælper vi dig lidt på vej her.

1 – Skriv din tale i god tid så du har tid til at rette den

Har dit barnebarn valgt en konfirmation og ikke en nonfirmation, kan du allerede nu godt gå i gang med at skrive på den tale, du kommer til at holde.

Mange bedsteforældre vælger at holde tale til konfirmationen. Det er ikke alle, der gør det, men de fleste gør, og det vil da også være fedt, hvis du holder en tale for dit barnebarn.

2 – Fyld talen med humor

Et godt udgangspunkt er at fylde talen med en masse humor. Det er altid et godt trick, når du skal holde tale foran en større forsamling, og det gør også talen mindre kedelig at lytte på.

Det behøver ikke at være fyldt med jokes hver andet sekund, men skriv gerne et par muntre tvists ind her og der, så der bliver lidt at grine af også.

3 – Personlige anekdoter er altid et hit

Så er det også altid godt at have godt med personlige anekdoter og historier med i sin tale, når du skal holde en tale til konfirmation.

Som bedsteforælder må du have en masse gode historier, som du kan fortælle om dit barnebarn, der nu står klar til at blive konfirmeret.

4 – Få hjælp til at skrive talen hvis det er nødvendigt

Er du ikke den bedste til at skrive taler, kan du med fordel spørge om hjælp hos en bekendt eller et familiemedlem. Der er med garanti en i din nære omgangskreds, der kan hjælpe dig med at skrive et par linjer ned.

Du kan jo altid bare sige det, du har tænkt dig at sige i din tale, og så kan vedkommende hjælpe dig med at fælde det ned på papir, så du ikke glemmer det. Du kan også bare vælge at skrive det som stikord, hvis det er nemmere for dig, i stedet for at skrive hele talen ned.

5 – Øv dig i at holde talen

Når du først har fået skrevet talen færdig, er det en rigtig god idé at øve dig i at holde talen. På den måde kan du øve dig i, hvordan den skal formuleres, hvordan særlige ord skal udtales, og hvordan du har tænkt dig at lægge jokes ind og så videre.

Det er generelt en rigtig god idé at øve en tale igennem på forhånd, så du ved, hvordan den skal klares, og så du ikke er lige så afhængig af at kigge på papiret gennem talen. Jo mere du øver dig på at sige talen, desto nemmere bliver det også for dig at huske, hvad du rent faktisk skal sige.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.