Glæd dig til mere tid som pensionist

Glæd dig til mere tid som pensionist

Skal du snart på pension, kan du allerede nu godt se frem til at få meget mere tid mellem hænderne til at lave alle de ting, du holder af. Det bliver slut med at skulle op og afsted på arbejde hver eneste dag – nu er det dig selv, der råder over din tid, og det er helt op til dig selv at planlægge, hvad du vil have ud af hver eneste dag.

Så det er bare om at nyde det. Nu har du alt den tid i verden til alle dine hobbyer, og hvem ved – måske er det på tide at finde og prøve nogle nye hobbyer og interesser, nu hvor du får tiden til det. Vind i dag ting der kan være med til at forsøde din tilværelse som pensionist.

Sørg for at have ting i kalenderen

Det er dog en rigtig god idé at sørge for at have ting i kalenderen. Selvom det lyder rart at kunne ligge derhjemme på sofaen og se tv, når du vil, kommer det hurtigt til at blive ensformigt og kedeligt.

Så sørg for at få lavet nogle aftaler, gå til faste ting og arrangementer og kom ud af døren. Det er kun sundt for dig at blive ved med at have noget at stå op til – nu kan du bare nyde, at det er på dine egne præmisser.

Husk at være sammen med andre mennesker

Det er også vigtigt at blive ved med at se andre mennesker. Mange ældre har det med at blive ensomme, fordi de ikke kommer andre nok ved.

Så det er meget vigtigt, at du sørger for stadig at se dine venner, din familie, møde nye bekendtskaber og være blandt andre mennesker. Gør du ikke det, kan du hurtigt risikere også at blive ensom, nu hvor du ikke møder ind på arbejde og hilser på dine kollegaer hver eneste dag.

Slut med at arbejde?

Det kan også være, du skal overveje, om det overhovedet skal være slut med at arbejde? Mange pensionister fortsætter en eller anden form for arbejde. Det kan være et lille bijob, eller det kan være, det er på tide endelig at starte din egen lille virksomhed, nu hvor du har mere tid til det.

Bare fordi du er kommet lidt op i alderen, betyder det ikke, at du ikke længere kan synes, at det er sjovt at arbejde. Nu kan du igen bare gøre det på dine egne præmisser og vælge og vrage jobmuligheder, som du har lyst til.

Vælg til og fra som du har lyst til

Generelt giver tilværelsen som pensionist dig mulighed for at vælge og vrage, som du har lyst til. Du kan selv vælge, hvad du vil deltage i, og hvad du ikke gider.

Helt den samme frihed havde du ikke, dengang du stadig var på arbejdsmarkedet. Men som pensionist er det helt op til dig selv at finde nogle ting at gå op i, som interesserer dig, og som du har lyst til at være en del af.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.